Skip to main content

Telefon: 947 89 689 | E-post: post@sikring24.no

Brannalarm: Slik sikrer du hjemmet ditt mot brann

Brannalarm: Slik sikrer du hjemmet ditt mot brann

Del:

For å beskytte familien og boligen din, er tidlig varsling av en brann helt avgjørende. 

Ved en brann teller hvert sekund, og visse alarmsystemer gir større fortrinn enn andre. Dersom du ønsker å ta grep for å bedre brannsikkerheten i hjemmet ditt, bør du lese disse rådene. 

Vurder en optisk seriekoblet røykdetektor 

Foruten å kunne varsle innbrudd, er en optisk seriekoblet røykdetektor tidlig ute med å oppdage en brann. Denne typen røykdetektor fungerer ved at varsleren raskt kan «se» en eventuell røykutvikling, i motsetning til en ionisk røykvarsler som ikke reagerer før opptil 30 minutter senere ved ulmebrann. Røykdetektoren består av en lyskilde, som ved hjelp av en innebygd linse, gjør om lyskilden til en lysstråle. Når det oppstår røyk i rommet blir denne lysstrålen brutt, og alarmen blir dermed utløst. Er denne seriekoblet, vil alle røykdetektorene i huset pipe når én blir aktivert, og sjansen for at hele familien blir varslet er større. 

Husk at røykdetektorer som ikke er koblet til en brannalarmsentral bør testes jevnlig – helst en gang i måneden. Dette gjør du ved å trykke på testknappen på detektoren for å bekrefte at sirenen går av. 

Les også: Slik gir Sikring24 og Follo Brannvesen deg en tryggere hverdag

Øk sikkerheten med en boligalarm tilknyttet brannvesenet 

Det er en stor trygghet å ha en boligalarm som er tilknyttet en lokal brannstasjon med 24-timers bemanning. Skulle det oppstå en alvorlig situasjon med brann i hjemmet, er ditt hovedansvar å få deg og familien fortest mulig ut av huset. Du rekker mest sannsynlig ikke å ringe 110 før familien er ute av fare. Det er da en boligalarm som er tilknyttet nærmeste brannstasjon kan være mest avgjørende. Når alarmsignalet blir videresendt til en brannstasjon, kan brannvesenet umiddelbart rykke ut – uten noen forsinkende mellomledd. Denne prosessen kan ta svært kort tid, som igjen kan bety veldig mye med tanke på utviklingen av brannen og materielle skader på hjemmet. 

Les også: 5 ting du bør tenke på når du skal velge boligalarm

Sikring24 tilbyr boligalarm tilknyttet Follo Brannvesen 

For å kunne bidra til å øke tryggheten i hverdagen til deg og din familie, har vi et tett samarbeid med Follo Brannvesen. Med vår boligalarm er du sikret direkte utrykning med brannbil ved mottatt alarm. Alarmstasjonen rykker alltid ut ved brannalarm slik at du kan være trygg på at din sikkerhet hjemme er godt ivaretatt. Les mer om boligalarmen her