Skip to main content

Telefon: 947 89 689 | E-post: post@sikring24.no

5 ting du bør tenke på når du skal velge boligalarm

5 ting du bør tenke på når du skal velge boligalarm

Del:

Innbrudd og tyveri i hjemmet er lovbrudd som skaper stor utrygghet for de utsatte, ifølge en rapport fra Politiet. Å installere en boligalarm i ditt hjem gir deg en økt trygghetsfølelse, og beskytter deg og dine mot både innbrudd og brann.  

Her er fem vurderinger du bør gjøre når du skal investere i en boligalarm:

1. Er alarmen døgnovervåket av en alarmstasjon? 

Når du skal beskytte din bolig mot innbrudd og brann, bør du alltid velge en boligalarm som er døgnovervåket av en alarmstasjon, og som inkluderer varsling av brann/politi. Da er du sikret profesjonell utrykning, både ved brann- og innbruddsalarm. Flere alarmselskaper tilbyr også gratis utrykning hver gang alarmen din går, slik at du ikke trenger å bekymre deg for unødvendige kostnader. 

2. Hvordan lang er utrykningstiden? 

Det er ingen alarmselskaper som kommer til å gi deg et helt presis svar på hvor lang utrykningstiden er. Hvorfor? Hovedsakelig fordi de ikke ønsker at denne informasjonen skal være offentlig for potensielle innbruddstyver. Likevel kan du forhøre deg med alarmselskapet om hvordan varsling og utrykning blir gjennomført. Går alarmsignalene direkte til brannvesenets alarmsentral? Hvordan håndteres innbruddsalarmen? Vil du bli kontaktet på forhånd? Dette er spørsmål du kan stille for å få finne ut om alarmselskapet rykker ut så fort som mulig når du trenger dem. 

3. Ønsker du full kontroll hvor enn du er? 

Dersom du vil ha så mye sikkerhet som mulig i boligen din, kan det være lurt å vurdere en smartalarm. Denne kombinererer mange av de samme funksjonene til en tradisjonell boligalarm, men med muligheten til å observere og kontrollere hjemmet ditt via en smarttelefon. Noen av de vanligste funksjonene til en smartalarm er kameraovervåkning, elektronisk dørlås og fjernstyring av alarmen. Det er også mulig å styre både lys og strøm ved hjelp av smarttelefonen. Med andre ord: Dette er en enkel måte å få full kontroll over hjemmet ditt hvor enn du befinner deg!

Les også: Slik gir Sikring24 og Follo Brannvesen deg en tryggere hverdag

4. Hvilket styringssystem passer deg? 

Når du skal velge boligalarm, er det viktig at styringsmetoden for alarmsystemet passer deg og din familie, og at du finner en metode som du er komfortabel med å styre. Det er flere ulike måter å styre en boligalarm på, enten det er med en kode, en kodebrikke, en fjernkontroll eller – som nevnt ovenfor – en smarttelefon. Forhør deg med alarmselskapet om hvilke alternativer som tilbys. 

5. Hvor lang garanti har alarmanlegget? 

Det er vesentlig at alarmanlegget alltid fungerer som det skal, og derfor kan det være smart å velge et alarmselskap som tilbyr lang garanti og fri service på anlegget. Tilbyr alarmselskapet livstidsgaranti, trenger du aldri å vedlikeholde alarmen selv, eller måtte betale en fagperson for å reparere feil ved alarmanlegget.

Sikring24 tar din sikkerhet på alvor 

For at du skal føle deg trygg i ditt hjem, hjelper Sikring24 deg med å sette sammen en boligalarmløsning som tilfredsstiller alle sikkerhetsbehov som du og familien din måtte ha. Som ditt lokale alarmselskap i Follo, tilbyr vi boligalarm tilknyttet en døgnbemannet alarmstasjon med direkte utrykning fra Follo Brannvesen. Les mer her om hva en boligalarm fra Sikring24 inkluderer, eller ta kontakt med oss for å få en gratis befaring.